Potilaita Venäjältä ja Kiinasta

Suomen Terveysmatkailu ry syntyi alalla toimivien yritysten yhteistyönä alkuvuodesta 2018. Suomesta puuttuu yhtenäinen verkosto ja suunta, mihin alaa kehitetään. Markkinan kokoa ja kasvua saattaa olla haastavaa tiedostaa ulkopuolelta. Terveysturismi on kansainvälisesti iso markkina, ja pelkästään Venäjältä matkustaa ulkomaille n. 70-80,000 potilasta vuosittain parempien hoitojen mukana. Kiinalaiset käyttävät ulkomaiseen terveydenhuoltoon noin 3,5 miljardia dollaria vuosittain ja markkina kasvaa jatkuvasti. Yhdysvaltojen markkina on Kiinaan verrattuna moninkertainen.

Suomessa tarvitaan innovaatioita sekä yhteistyötä potilasvirran kehittämiseksi Pohjoismaihin ja etenkin Suomeen päin. Yhdistyksessä mukana olevat yritykset ja yhteistyötahot sitoutuvat yhdistykseen kuuluvien yritysten toiminnan kehittämiseen sekä Suomen maineen ja tunnettuun parantamiseen toimialoillaan. Merkittävänä yhteistyökumppanina toimii Visit Finland, joka vastaa matkailun ja turismin näkökulman tuomisesta.

Missiomme on kasvattaa Suomeen matkustava ulkomainen potilasmäärä moninkertaiseksi. Uskomme, että Suomi voi kasvaa merkittäväksi palveluntuottajaksi terveysturismin markkinalla. Visiomme on luoda moninkertainen asiakasmäärä nykyiseen verrattuna ja tehdä Suomesta kansainvälisellä tasolla uskottava ja laadukas palveluntarjoaja, joka on ensisijainen vaihtoehto etenkin venäläisille ja kiinalaisille asiakkaille.

Yhdistykseen voi liittyä terveydenhuollon tai turismin alalla toimiva yritys, joka on suuntautunut terveysmatkailuun ja sen kehittämiseen. RY tarjoaa hyvät mahdollisuudet verkostoitumiselle sekä yhteistyölle eri tahojen kesken. Ydinryhmäämme kuuluu sekä sairaaloita, matkailuyrityksiä ja potilasvälittäjiä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *